ORIGINAL-SERIEN

ORIGINAL FLUGRULLE

Danielsson är innovatören bakom den samtida, stora flugfiskerullen. Idén föddes på 1980-talet och är sprungen ur en innovation från den tunga stålindustrin.

Fortfarande helt utan motsvarighet!

Fortfarande idag finns ingen flugrulle som motsvarar vår Original-rulle när det kommer till låg spolvikt och möjlighet att ställa lågt startmotstånd utan övervarvning. Hemligheten ligger i de sex kullagren och deras löphjul. Designen utnyttjar kullagrens egen friktion genom förspänning. Detta gör att man kan ställa in ett lågt startmotstånd på spolen utan övervarvning eller trassel på linan. Därför kan du fiska med VÄLDIGT tunna tafsar och fortfarande ha marginalerna på din sida.

Oslagbar direktkontakt!

Det är en skön känsla att köra fisk på Original-rullen. Direktkontakten är oslagbar – inte helt olikt att gå med hunden i koppel. Det är som att vara ett med fisken! Ställ in lagom grundbroms genom att förspänna kullagren med centrumskruven. Sedan låter du fiskens egen fart trötta den; behöver du mer broms, så lägger du handflatan med den mjuka spolkanten. Enkelt och väldigt funktionellt!

En riktig kultrulle till flugrulle!

Skulle du få in smuts i den öppna konstruktionen så är det enkelt att skölja bort. Ett litet besvär i förhållande till upplevelsen som Original-rullen innebär. Finns i storlekar från extremt lätt fiske till tvåhands laxfiske.

Upptäck en riktig kult-flugrulle!

KÖP DIREKT FRÅN FABRIK!

Skippa mellanhänderna!

När du köper en ny Danielsson-rulle så vet du att den kommer direkt från fabriken. På så vis vet du att det är så få mellanhänder och därmed så få pristillägg som möjligt.

Det gör att du kan få grym svensk kvalitet till ett riktigt bra pris!