H5D-SERIEN

H5D FLUGRULLE

Den här rullen har många detaljer gemensamt med L5W-serien och vi har förstärkt huset så att ännu mer av vridmomentet kan tas upp. Med H5D-serien kan du med lätthet ta upp kampen med storlax och enorma blue water-arter. Vi vet kunder som drillat blue fine tuna på ett par hundra kilo utan problem. Rullen blir naturligtvis het men det påverkar inte funktionen. Bromsens utformning gör den extremt tillförlitlig.

Testad kvalitet!

H5D är naturligtvis helt avtätad, enligt Danielssonstandard. Konstruktionen är utprovad i tryckkammare för optimal täthet mot vatten och smuts. Det innebär att du, i princip, kan använda den hur som helst och den fungerar… gång på gång.

Populär guiderulle!

H5D-rullen är en populär rulle bland fiskeguider. De är beroende av kvalitet i sitt yrkesliv och måste ha produkter som fungerar. Alla komponenter i rullen är väl dimensionerade mot varandra, det finns inga svaga länkar. Varje detalj är noga utformad för högsta tillförlitlighet och det är därför som våra rullar håller så länge.

En rulle att lita på!

H5D-serien är verkligen en rulle som inte sviker dig. Du kan utan problem ta med den på extremfiskeresan och veta att den kommer att göra jobbet när det verkligen gäller! En detalj som inte många tänker på, är spolens fastsättning, vilket är mycket viktigt speciellt vid tungt fiske. Vi använder en klämkoppling som i vanliga fall används i industriella maskiner. Det finns inte en chans att spolen kan lossna under extrem fight!

Enkelt handhavande!

Denna spollåsning gör det även enkelt att byta spolen. Man skruvar bara på täcklocket ett par varv, lyfter och vrider spoltriangeln… och spolen är loss! Eftersom täcklocket inte behöver tas loss så finns det heller ingen risk att vattnet tar sig in under tiden. En elegant lösning som vi är ensamma om på marknaden!

Anpassa bromsen efter ditt fiske!

Precis som på L5W-serien kan du konfigurera och de aktivera bromsskivor så att du får en broms som passar just dig och ditt sätt att fiska. Det är bara att öppna rullen och läsa manualen. Se det som en riktigt bra bonusfunktion – det är inte nödvändigt att göra, men det är viktigt att ha möjligheten.

Du kan även justera min-bromsen så att den passar just dig. Ett enkelt ingrepp som innebär att du tar av bromsratten, skruvar på centrumskruven och sedan sätter tillbaka ratten. När du har gjort det några gånger så går det på tio sekunder – enkelt och användbart! Bromsratten är något större än på L5W-serien, detta för att du ska kunna arbeta lite mer aktivt med den. H5D finns i två olika storlekar, från laxfiske till Blue Water-fiske. Och den klarar saltvatten utan problem – den är ju helt vattentät! Rullar i kategorin Blue Water-fiske brukar vara dyra. H5D anser vi är prisvärd, hemligheten är vår erfarenhet inom tillverkningsmetoder och design.

Flerskivig lamellbroms!

Bromsen, i sin tur, har en flerskivig lamellbroms som fördelar bromsenergin. Därmed finns ingen risk för överbelastning, allt handlar för oss om funktion och upplevelse. Materialvalet i bromsskivorna är också mycket viktigt. Vi använder en polymerkomposit som inte ändrar egenskaper efter en temperaturchock, till exempel efter en riktig rusning.

Vanligt i branschen är att annars att man använder ett Carbon-matrix material, som med tiden blir ytpolerade och tappar sina egenskaper. Dessutom kan de tillsammans med fett från kullagren bilda en tjock smet som förstör gången totalt, något som kommer med tiden. Vi vet att det material som vi använder är tillförlitligt och hela tiden presterar som det är tänkt.

Danielsson H5D kännetecknas av:

 • Vatten- och värmebeständigt lager och bromspaket i Hi End-material
 • Fungerar såväl våt som torr, varm som kall, lätt eller tungt belastad
 • Tryckkammartestad.
 • Vattentät ner till 100 m
 • Form- och friktionsstabila bromsskivor i unikt material
 • Konfigurerbart bromsystem i 5 olika nivåer
 • Korrosionsskyddad rulle i hög hållfasthetsaluminium
 • Komponenter i rostfritt stål
 • Stor bromsratt gör det enkelt att justera bromsverkan
 • Justerbar broms med min- och maxläge i 330°
 • Knarr i båda riktningar (går att stänga av)
 • Spolbyte med enkelt handgrepp
 • Snabb linintagning

KÖP DIREKT FRÅN FABRIK!

Skippa mellanhänderna!

När du köper en ny Danielsson-rulle så vet du att den kommer direkt från fabriken. På så vis vet du att det är så få mellanhänder och därmed så få pristillägg som möjligt.

Det gör att du kan få grym svensk kvalitet till ett riktigt bra pris!