L5W-SERIEN

L5W FLUGRULLE

Den här rullen har sitt ursprung i vår LW-Serie, som vi stolt brukar säga var den först avtätade flugrullen enligt industristandard. Konstruktionen är utprovad i tryckkammare för optimal täthet mot vatten och smuts. Det innebär att du, i princip, kan använda den hur som helst och den bara fungerar… gång efter gång!

Populär guide-rulle!

L5W-rullen är väldigt populär bland fiskeguider. De är beroende av kvalitet i sitt yrkesliv och måste ha grejor som fungerar. Alla komponenter i rullen är väl dimensionerade mot varandra, det finns inga svaga länkar. Varje detalj är noga utformad för högsta tillförlitlighet och det är därför som våra rullar håller så länge.

Gör jobbet när det gäller!

L5W-serien är verkligen en rulle som gör användaren glatt överraskad. Du kan utan problem ta med den på en drömresa och veta att den kommer att göra jobbet när det verkligen gäller. Ett bra exempel är hur vi låser fast spolen, med en klämkoppling som är vanlig i industriella applikationer. Det är en extremt tillförlitlig låsning som aldrig släpper. Man skruvar bara på täcklocket ett par varv, lyfter och vrider spoltriangeln… och spolen är loss!

Eleganta lösningar i en elegant förpackning!

Eftersom täcklocket inte behöver tas loss, finns det heller ingen risk att vatten tar sig in under tiden. En elegant lösning som vi faktiskt är ensamma om på marknaden! Bromsen, i sin tur, har en flerskivig lamellbroms som fördelar bromsenergin. Därmed finns ingen risk för överbelastning, allt handlar för oss om funktion och upplevelse. Materialvalet i bromsskivorna är också mycket viktigt.

Bara de bästa materialen!

Vi använder en polymerkomposit som inte ändrar egenskaper efter en temperaturchock, till exempel efter en riktig rusning. Vanligt i branschen är att annars att man använder ett Carbon-matrix material, som med tiden blir ytpolerade och tappar sina egenskaper. Dessutom kan de tillsammans med fett från kullagren bilda en tjock smet som förstör gången totalt, något som kommer med tiden. Vi vet att det material som vi använder är tillförlitligt och hela tiden presterar som det är tänkt. Dessutom kan du konfigurera om bromspaketet så det blir exakt som du vill ha bromsen; det är bara att öppna rullen och läsa manualen. Räkna med 20 minuter om du är ovan.

En schyst bonusfunktion!

Se det som en riktigt bra bonusfunktion – det är inte nödvändigt att göra, men det är viktigt att ha möjligheten. Du kan även justera min-bromsen så att den passar just dig. Ett enkelt ingrepp som innebär att du tar av bromsratten, skruvar på centrumskruven och sedan sätter tillbaka ratten. När du har gjort det några gånger så går det på tio sekunder – enkelt och användbart! En trevlig detalj är också att spolen från L5W 4seven passar L5W 6nine och vise versa, en detalj som uppskattas av våra kunder.

Från stor till större

Rullen finns i tre olika storlekar, från öring- till laxfiske. Ska du fiska i saltvatten så är det inga problem alls, det klarar den galant. Vi tycker att priset är högst resonabelt och du kan hitta många produkter från Asien med en högre prislapp. Anledningen är att vi själva tillverkar våra produkter med smarta produktionsmetoder och därmed kan göra prisvärda rullar med högt andrahandsvärde. Men den mest troliga är att du kommer behålla den för alltid…

Danielsson L5W kännetecknas av:

 • Vatten- och värmebeständigt lager och bromspaket i Hi End-material
 • Fungerar såväl våt som torr, varm som kall, lätt eller tungt belastad
 • Tryckkammartestad.
 • Vattentät ner till 100 m
 • Form- och friktionsstabila bromsskivor i unikt material
 • Konfigurerbart bromsystem i 5 olika nivåer
 • Korrosionsskyddad rulle i hög hållfasthetsaluminium
 • Komponenter i rostfritt stål
 • Stor bromsratt gör det enkelt att justera bromsverkan
 • Justerbar broms med min- och maxläge i 330°
 • Knarr i båda riktningar (går att stänga av)
 • Spolbyte med enkelt handgrepp Snabb linintagning Låt L5W förstärka din upplevelse!

KÖP DIREKT FRÅN FABRIK!

Skippa mellanhänderna!

När du köper en ny Danielsson-rulle så vet du att den kommer direkt från fabriken. På så vis vet du att det är så få mellanhänder och därmed så få pristillägg som möjligt.

Det gör att du kan få grym svensk kvalitet till ett riktigt bra pris!