CONTROL-SERIEN

CONTROL FLUGRULLE

Nu kan du aktivt styra fisken och snabbt som tanken ändra bromstrycket genom handtaget. På det sättet skaffar du dig övertaget som du behöver. Möjligheterna att landa mer fisk ökar markant. De som använder Control inser de stora fördelarna och har svårt att gå tillbaka till ”normala” rullar.

Handtaget som broms

Du använder handtaget som broms, ungefär på samma sätt som fotbromsen i en bil. Enkelt och lätthanterat! Vid en första anblick liknar Control en konventionell anti-reverse: när fisken rusar så släpper bromssystemet ut linan och veven står stilla. Där slutar likheterna, på en traditionell anti-reverserulle är inte invevningskraften större än den inställda bromsen genom bromsratten.

Unik kraftkonverter

Control har en unik ”kraftkonverter” som automatiskt ökar bromskraften när man vevar in och omedelbart återställer bromskraften när man slutar att veva. Genom att kombinera maximal invevningskraft med möjligheten att omedelbart kunna sänka kraften när en fisk hoppar, eller gör en plötslig rusning, minimerar man risken för brustna tafsar, avbrutna spötoppar och chansen att landa fisken ökar drastiskt. ”Kraftkonvertern” har också en inbyggd kraftbegränsning, som hindrar att för stora krafter uppstår.

När det behövs som mest

Med andra ord: när det i stridens hetta gäller som mest, uppstår inte det där haveriet som kan förstöra hela dagens fiske. Vi kan inte garantera att du inte tappar drömfisken, men om det händer, kan vi garantera att det inte beror på rullen.

Tillförlitlig under extrema situationer

Hur det fungerar: Den flerskiviga lamellbromsen är en utveckling av våra tidigare system, som visat sig ge mycket bra tillförlitlighet i extrema situationer. Control har två separata möjligheter att påverka bromsen. Ett sätt är att vrida på bromsratten vilken har min-max inom ett varv. Vidare så kan man även göra en personlig grundinställning av detta område.

Dessutom kan du konfigurera om bromspaketet så det blir exakt som du vill ha bromsen; det är bara att öppna rullen och läsa manualen. En bra bonusfunktion! Den stora nyheten är den fighting-broms som påverkas genom handtaget. Genom att föra handtaget bakåt eller framåt får man mer broms, när man sedan släpper handtaget så återgår bromsen omedelbart till det läge som är inställt på bromsratten. Fighting-bromsen är steglös och sträckan min-max är ca 1,5 cm.

Denna broms är mycket enkel att kontrollera, genom att man drar emot en gradvis ökande motkraft i handtaget. Om du använder Control för första gången, rekommenderar vi att du låter en person dra ut linan i olika hastighet och medan du bromsar med handtaget. Då lär du dig känslan fort. Ta gärna stöd med handflatan mot rullhuset när du bromsar. Då får du bättre stabilitet, precis som när du sätter ner hälen när du bromsar bilen.

Den här bromsen reagerar omedelbart på det du gör – och det är precis som det är meningen.

Det är du som har Controlen!

Andra funktioner:

– Control har veven på hussidan. Det eliminerar risken för fingerskador mot roterande spole. Vissa saltvattenraketer kan rusa i hastigheter närmare 100 km/h. – Helt avtätad och vattentät ner till 100 m, som bonus av att ha veven på spolsidan behövs endast 2 st rörliga tätningar, det minimerar onödig inre friktion. Tillförlitlighet kräver absolut täthet.

– Att ha veven på spolsidan, gör att vi kunnat göra spolbytet väldigt enkelt, utan några andra lösa delar än spolen. Normalt är det komplicerat och tidsödande att byta spole på anti-reverse rullar. Byte mellan höger-/vänstervevning kan utföras med hjälp av den ”steg för steg” beskrivning som finns i manualen.

– Vidare är den allmänna mekaniska känslan på toppnivå, balanserad och mjuk.

Danielsson Control kännetecknas av:

 • Vatten- och värmebeständigt lager och bromspaket i Hi End-material
 • Fungerar såväl våt som torr, varm som kall, lätt eller tungt belastad
 • Tryckkammartestad.
 • Vattentät ner till 100 m
 • Form- och friktionsstabila bromsskivor i unikt material
 • Konfigurerbart bromsystem i 5 olika nivåer
 • Korrosionsskyddad rulle i hög hållfasthetsaluminium
 • Komponenter i rostfritt stål
 • Stor bromsratt gör det enkelt att justera bromsverkan
 • Justerbar broms med min- och maxläge i 330°
 • Knarr i utdrags riktning (går att stänga av)
 • Spolbyte med enkelt handgrepp
 • Snabb linintagning

KÖP DIREKT FRÅN FABRIK!

Skippa mellanhänderna!

När du köper en ny Danielsson-rulle så vet du att den kommer direkt från fabriken. På så vis vet du att det är så få mellanhänder och därmed så få pristillägg som möjligt.

Det gör att du kan få grym svensk kvalitet till ett riktigt bra pris!