DANIELSSON INNOVATION

Ett annat namn för svensk ingenjörskonst

Ett stort ansvarstagande

Fiske med fluga är för många en livsstil, det ger oss möjlighet att utvecklas och bemästra nya situationer. Utmaningarna driver oss framåt, och att lyckas är en stor tillfredsställelse. Att tillverka en rulle som känns bra i butik är inte svårt. Men vi på Danielsson tillverkar rullar som skall användas hårt under många år, aldrig svika dig när det verkligen gäller. För oss är det enkelt, eftersom vi vet hur man gör. Vi har alltid arbetat med mekaniska produkter med hög tillförlitlighet och precision.

Flugfiske var ett intresse, där vi såg möjligheten att förbättra de rullar som fanns på marknaden. Förutsättningslöst satte vi oss ner och tog fram en konstruktion baserat på erfarenheter och kunskap inom industri. Det är samma fysikaliska regler som gäller, stora som små konstruktioner. Resultatet blev den superenkla, funktionella originalrullen som förändrade världsstandarden.

Flera modeller, samma grundidé!

Sedan dess har vi fortsatt att tillverka ytterligare modeller, men alltid samma grundidé som originalrullen. Däri ligger hemligheten till varför så många kunder förblir oss trogna. Hos Danielsson får du en produkt som avspeglar vår erfarenhet och kunskap. När vi påbörjar en ny produkt så ställer vi alltid oss frågan ”Tillför den något nytt som vi inte redan har”. Vi sysslar inte med modeprodukter, vi gör inte exteriöra designändringar för att påskina att det är något nytt. Allt handlar om funktion och mekanik. Om vi ser att produkten uppfyller ett nyhetsvärde så är det väldigt enkelt för oss att sätta den i produktion.

Vår styrka ligger i enkelheten!

Vi konstruerar alltid efter normen att färre antal detaljer är bättre, för då blir varje detalj individuellt starkare och har mer än en funktion att fylla. Enkelt, starkt och sofistikerat. Så skapas tillförlitligheten! Vi har egna cnc-tillverkningsmaskiner med mycket effektiva tillverkningsmetoder. Vi har även montering och försäljning i egen regi. Och eftersom vi alltid prissätter efter hur lång tid en detalj tar i produktion, så får du en mycket prisvärd produkt. Danielsson har ett bestående marknadsvärde vilket är en avspegling vad kunder tycket om produkten.