l5w
"En rulle du alltid
kan lita på"

L5W Flugrulle

Den här rullen har sitt ursprung i vår LW-Serie som vi stolt brukar säga var den först avtätade flugrullen enligt industristandard. Konstruktionen är utprovad i tryckkammare för optimal täthet mot vatten och smuts. Det innebär att du, i princip, kan använda den hur som helst och den bara fungerar…gång efter gång!

L5W Flyreels

L5W Flyreels

Det är också därför som L5W-rullen är så populär bland guider. De är beroende av kvalitet i sitt yrkesliv och måste ha grejor som fungerar. Alla komponenter i rullen är väl dimensionerade mot varandra, det finns inga svaga länkar. Varje detalj är noga utformad för högsta tillförlitlighet och det är därför som våra rullar håller så länge.

L5W-serien är verkligen en rulle som gör användaren glatt överraskad. Du kan utan problem ta med den på en drömresa och veta att den kommer att göra jobbet när det verkligen gäller. Ett bra exempel är hur vi låser fast spolen, med en klämkoppling som är vanlig i industriella applikationer. Det är en extremt tillförlitlig låsning som aldrig släpper. Man skruvar bara på täcklocket ett par varv, lyfter och vrider spoltriangeln… och spolen är loss!

Eftersom täcklocket inte behöver tas loss så finns det heller ingen risk att vatten tar sig in under tiden. En elegant lösning som vi faktiskt är ensamma om på marknaden! Bromsen, i sin tur, har en flerskivig lamellbroms som fördelar bromsenergin. Därmed finns ingen risk för överbelastning, allt handlar för oss om funktion och upplevelse. Materialvalet i bromsskivorna är också mycket viktigt.

Vi använder en polymerkomposit som inte ändrar egenskaper efter en temperaturchock, till exempel efter en riktig rusning. Vanligt i branschen är att annars att man använder ett Carbon-matrix material, som med tiden blir ytpolerade och tappar sina egenskaper. Dessutom kan de tillsammans med fett från kullagren bilda en tjock smet som förstör gången totalt, något som kommer med tiden. Vi vet att det material som vi använder är tillförlitligt och hela tiden presterar som det är tänkt. Dessutom kan du konfigurera om bromspaketet så det blir exakt som du vill ha bromsen; det är bara att öppna rullen och läsa manualen. Räkna med 20 minuter om du är ovan.

Se det som en riktigt bra bonusfunktion – det är inte nödvändigt att göra, men det är viktigt att ha möjligheten. Du kan även justera min-bromsen så att den passar just dig. Ett enkelt ingrepp som innebär att du tar av bromsratten, skruvar på centrumskruven och sedan sätter tillbaka ratten. När du har gjort det några gånger så går det på tio sekunder – enkelt och användbart! En trevlig detalj är också att spolen från L5W 4seven passar L5W 6nine och vise versa, en detalj som uppskattas av våra kunder.

L5W Flyreels

Rullen finns i tre olika storlekar, från öring- till laxfiske. Ska du fiska i saltvatten så är det inga problem alls, det klarar den galant. Vi tycker att priset är högst resonabelt och du kan hitta många Asienprodukter med en högre prislapp. Anledningen är att vi själva tillverkar våra produkter med smarta produktionsmetoder och därmed kan göra prisvärdiga rullar med högt andrahandsvärde. Men den mest troliga är att du kommer behålla den för alltid…

Danielsson L5W kännetecknas av:

 • Vatten- och värmebeständigt lager och bromspaket i Hi End-material
 • Fungerar såväl våt som torr, varm som kall, lätt eller tungt belastad
 • Tryckkammartestad. Vattentät ner till 100 m
 • Form- och friktionsstabila bromsskivor i unikt material
 • Konfigurerbart bromsystem i 5 olika nivåer
 • Korrosionsskyddad rulle i hög hållfasthetsaluminium
 • Komponenter i rostfritt stål
 • Stor bromsratt gör det enkelt att justera bromsverkan
 • Justerbar broms med min- och maxläge i 330°
 • Knarr i båda riktningar (går att stänga av)
 • Spolbyte med enkelt handgrepp
 • Snabb linintagning

Låt L5W förstärka din upplevelse!

L5W 4seven

Detta är en populär allroundstorlek för dig som fiskar öring, havsöring, gädda, bonefish etc. En fördel är att spolen till denna rulle även passar i L5W 6nine 6 vice versa. Köper du en extraspole L5W 6nine har du en perfekt rulle till kortare tvåhandsspön. Bromsen i denna rulle är konfigurerbar i 5 olika lägen. 5 olika rullar i en kan man säga. Materialet i bromsen ger en oslagbar följsamhet och styrka. En mycket stark grundkonstruktion borgar för oklanderlig tillförlitlighet.

Vi levereral 4seven i bromsnivå 2. Mycket enkelt att byta höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 4-7 | Kapacitet: WF6F-160m 20lbs | Vikt: 189 gr | Ytterdiameter: 95 mm

PRIS RULLE: 3.100 SEK  NU: 2.325 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.060 SEK  NU: 901 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

L5W 4seven

L5W 6nine

Det självklara valet till det tyngre enhandsfisket efter lax, havsöring, bonefish och steelhead etc. Den silkesmjuka bromsen hjälper dig när du drillar fisken och flyttar oddsen till din sida. Kom ihåg att spolen till L5W 4seven passar i denna rulle. Denna kombination gör att du täcker in det mesta av fiske.

Vi levereral 6nine i bromsnivå 3. Mycket enkelt att byta höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 6-9 | Kapacitet:WF8F-230m 20lbs | Vikt: 192 gr | Ytterdiameter: 95 mm

PRIS RULLE: 3.140 SEK  NU: 2.355 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.100 SEK  NU: 935 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

L5W 6nine

L5W 8twelve

En riktig arbetshäst till allt tvåhandsfiske efter lax, havsöring och steelhead. Den suveräna bromsen hjälper dig när du drillar stor fisk under tuffa förhållanden. Med denna rulle behöver du inte oroa dig om grejorna håller till storlaxen, slappna av och njut av kampen.

Vi levererar 8twelve i bromsnivå 4. Mycket enkelt att byta höger- till vänsterhandsvevning.

Mycket enkel att ändra från höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 8-12 | Kapacitet: WF10F-229m 30lbs | Vikt: 229 gr | Ytterdiameter: 108 mm

PRIS RULLE: 3.270 SEK  NU: 2.453 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.185 SEK  NU: 1.007 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

L5W 8twelve

Köp din L5W i vår officella webbshop

Webbshopen underhålls av samma personal som tillverkar rullarna, allt sker i en och samma byggnad. Vi har alltid ett välfyllt lager av produkter som kan levereras på kort tid.

Officiell webbshop