h5d
"Att vara förberedd
på fight"

H5D Flugrulle

Den här rullen har många detaljer gemensamt med L5W-serien och vi har förstärkt huset så att ännu mer av vridmomentet kan tas upp. Med H5D-serien kan du med lättet ta upp kampen med storlax och enorma blue water-arter. Vi vet kunder som drillat blue fine tuna på ett par hundra kilo utan problem. Rullen blir naturligtvis het men det påverkar inte funktionen. Bromsens utformning gör den extremt tillförlitlig.

H5D Flugrulle

H5D

H5D är naturligtvis helt avtätad, enligt Danielssonstandard. Konstruktionen är utprovad i tryckkammare för optimal täthet mot vatten och smuts. Det innebär att du, i princip, kan använda den hur som helst och den fungerar… gång på gång.

Det är därför som H5D-rullen också är så populär bland guider. De är beroende av kvalitet i sitt yrkesliv och måste ha produkter som fungerar. Alla komponenter i rullen är väl dimensionerade mot varandra, det finns inga svaga länkar. Varje detalj är noga utformad för högsta tillförlitlighet och det är därför som våra rullar håller så länge.

H5D-serien är verkligen en rulle som inte sviker dig. Du kan utan problem ta med den på extremfiskeresan och veta att den kommer att göra jobbet när det verkligen gäller!

En detalj som inte många tänker på, är spolens fastsättning, vilket är mycket viktigt speciellt vid tungt fiske. Vi använder en klämkoppling som i vanliga fall används i industriella maskiner. Det finns inte en chans att spolen kan lossna under extrem fight!

Denna spollåsning gör det även enkelt att byta spolen. Man skruvar bara på täcklocket ett par varv, lyfter och vrider spoltriangeln… och spolen är loss!

Eftersom täcklocket inte behöver tas loss så finns det heller ingen risk att vattnet tar sig in under tiden. En elegant lösning som vi är ensamma om på marknaden!

Bromsen, i sin tur, har en flerskivig lamellbroms som fördelar bromsenergin. Därmed finns ingen risk för överbelastning, allt handlar för oss om funktion och upplevelse. Materialvalet i bromsskivorna är också mycket viktigt. Vi använder en polymerkomposit som inte ändrar egenskaper efter en temperaturchock, till exempel efter en riktig rusning.

Vanligt i branschen är att annars att man använder ett Carbon-matrix material, som med tiden blir ytpolerade och tappar sina egenskaper. Dessutom kan de tillsammans med fett från kullagren bilda en tjock smet som förstör gången totalt, något som kommer med tiden. Vi vet att det material som vi använder är tillförlitligt och hela tiden presterar som det är tänkt.

Precis som på L5W-serien kan du konfigurera och de aktivera bromsskivor så att du får en broms som passar just dig och ditt sätt att fiska. Det är bara att öppna rullen och läsa manualen. Se det som en riktigt bra bonusfunktion – det är inte nödvändigt att göra, men det är viktigt att ha möjligheten.

Du kan även justera min-bromsen så att den passar just dig. Ett enkelt ingrepp som innebär att du tar av bromsratten, skruvar på centrumskruven och sedan sätter tillbaka ratten. När du har gjort det några gånger så går det på tio sekunder – enkelt och användbart! Bromsratten är något större än på L5W-serien, detta för att du ska kunna arbeta lite mer aktivt med den. H5D fins i två olika storlekar, från laxfiske till Blue Water-fiske. Och den klarar saltvatten utan problem – den är ju helt vattentät! Rullar i kategorin Blue Water-fiske brukar vara dyra. H5D anser vi är prisvärd, hemligheten är vår erfarenhet inom tillverkningsmetoder och design.

H5D

Danielsson H5D kännetecknas av:

 • Vatten- och värmebeständigt lager och bromspaket i Hi End-material
 • Fungerar såväl våt som torr, varm som kall, lätt eller tungt belastad
 • Tryckkammartestad. Vattentät ner till 100 m
 • Form- och friktionsstabila bromsskivor i unikt material
 • Konfigurerbart bromsystem i 5 olika nivåer
 • Korrosionsskyddad rulle i hög hållfasthetsaluminium
 • Komponenter i rostfritt stål
 • Stor bromsratt gör det enkelt att justera bromsverkan
 • Justerbar broms med min- och maxläge i 330°
 • Knarr i båda riktningar (går att stänga av)
 • Spolbyte med enkelt handgrepp
 • Snabb linintagning

H5D 9thirteen

Hur ofta har vi chansen till saltvattensfiske! När vi väl är på plats får inget gå fel. Med en H5D 9thirteen kan du inte vara mer förbered. En mjukt och brutalt stark broms kommer att trötta ut fisken. Hela denna rulle är konstruerad för tungt fiske, var lugn, den håller under alla förhållanden. Passar även perfekt till det tyngre älvfisket efter lax, havsöring och steelhead.

H5D 9thirteen levereras i bromsnivå 4. Kan enkelt ändras från höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 9-13 | Kapacitet: WF11F-190m 30lbs | Vikt: 247 gr | Ytterdiameter: 108 mm

PRIS RULLE: 4.160 SEK  NU: 2.912 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.185 SEK  NU: 1.007 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

H5D 9thirteen

H5D 11fourteen

Ska du fiska Sailfish eller andra saltvattenstorpeder?
I så fall bör du ha en 11fourteen i åtanke. Brutal fisk = brutal rulle. Passar även perfekt till längre tvåhandsspön vid laxfiske. Använder du långa tjocka linor har du bra backingkapacitet i denna rulle. En mycket stark rulle för grov fisk.

Med en H5D 11fourteen kommer du aldrig i underläge. H5D 11fourteen levereras i bromsnivå 5.

Lina: 11-14 | Kapacitet: WF12F-273m 30lbs | Vikt: 272 gr | Ytterdiameter: 118 mm

PRIS RULLE: 4.245 SEK  NU: 2.972 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.270 SEK  NU: 1.080 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

H5D 11fourteen

Köp din H5D i vår officella webbshop

Webbshopen underhålls av samma personal som tillverkar rullarna, allt sker i en och samma byggnad. Vi har alltid ett välfyllt lager av produkter som kan levereras på kort tid.

Officiell webbshop