f34

"Lätt och stark"

F3W Flugrulle

F3W-Serien bygger på samma teknik och materialval som det större syskonet L5W. F3W har lite mindre diameter på bromskivorna samt färre antal, men tro oss när vi säger att det finns tillräckligt med bromskraft. Det är inga problem!

Danielsson Flugrullar FW3-Serien

F3W 2six

Finessen med F3W är att du får en lätt rulle utan att ge avkall på styrka. Om du vill, kan du ta med en F3W 2six på laxfiske och få en trevlig upplevelse. Även F3W är helt vattentät, testad i tryckkammare enligt industristandard. Det gör den helt okänslig för smuts och vatten.

Alla komponenter i rullen är väl dimensionerade mot varandra, det finns inga svaga länkar. Varje detalj är noga utformad för högsta tillförlitlighet och det är därför som våra rullar håller så länge.

F3W är ett mycket bra komplement till Originalserien, du kan ställa in riktigt lågt startmotstånd utan att den övervarvar. Bromsen tillåter verkligen finlir!

På F3W hittar du samma spollåsning som på de större modellerna. Denna spollåsning gör det även enkelt att byta spolen. Man skruvar bara på täcklocket ett par varv, lyfter och vrider spoltriangeln… spolen är loss!

Eftersom täcklocket inte behöver tas loss så finns det heller ingen risk att vattnet tar sig in under tiden. En elegant lösning som vi faktiskt är ensamma om på marknaden!

Bromsen är en flerskivig lamellbroms, en nerskalad L5W-broms med samma materialval. Materialvalet i bromsskivorna är också mycket viktigt. Vi använder en polymerkomposit som inte ändrar egenskaper efter temperaturchock, t ex efter en riktig rusning. Vanligt i branschen är att annars att man använder ett Carbon-matrix material, som med tiden blir ytpolerade och tappar sina egenskaper. Dessutom kan de tillsammans med fett från kullagren bilda en tjock smet som förstör gången totalt, något som kommer med tiden.

Vi vet att det material som vi använder är tillförlitligt och hela tiden presterar så som det tänkt. Kanske är det att skjuta lite över målet i en rulle för lite lättare fiske – men vi chansar aldrig! Vi använder bara de bästa tänkbara materialen.

Även på F3W kan du konfigurera om bromsen efter person och tycke. Det är bara att öppna rullen och läsa manualen. Se det som en riktigt bra bonusfunktion – det är inte nödvändigt att göra, men det är viktigt att ha möjligheten!

Du kan även justera min-bromsen så att den passar just dig. Ett enkelt ingrepp som innebär att du tar av bromsratten, skruvar på centrumskruven och sedan sätter tillbaka.

När du har gjort det några gånger så går det på tio sekunder – enkelt och användbart! På detta sätt kan du finjustera minsta broms nivån.

F3W 2six

F3W är verkligen en rulle som förstärker upplevelsen! Rullarna finns i tre storlekar, från harr- till laxfiske. Fiske efter bonefish med en F3W 7ten är riktigt kul, man har riktigt bra invevningshastighet med den stora diametern. Saltvatten är inga problem, rullen är ju helt avtätad!

Vi tycker att priset är mycket resonabelt, finns många asienprodukter med en högre prislapp. Anledningen är att vi själva tillverkar våra produkter med smarta produktionsmetoder som ger prisvärda rullar.

Danielsson F3W kännetecknas av:

 • Vatten- och värmebeständigt lager och bromspaket i Hi End-material
 • Fungerar såväl våt som torr, varm som kall, lätt eller tungt belastad
 • Tryckkammartestad. Vattentät ner till 100 m
 • Form- och friktionsstabila bromsskivor i unikt material
 • Konfigurerbart bromsystem i 5 olika nivåer
 • Korrosionsskyddad rulle i hög hållfasthetsaluminium
 • Komponenter i rostfritt stål
 • Stor bromsratt gör det enkelt att justera bromsverkan
 • Justerbar broms med min- och maxläge i 330°
 • Knarr i båda riktningar (går att stänga av)
 • Spolbyte med enkelt handgrepp
 • Snabb linintagning

F3W 2six

En mycket trevlig rulle till det lätta enhandsfisket, harr, öring etc. Den silkesmjuka bromsen ger dig fin kontrol när du drillar stor fisk på tunna tafsar. Det nya bromsmaterialet är helt fantastiskt bra, finns inte någon annanstans än i Danielssonrullar. Du har även den unika möjligheten att konfigurera bromsen i 3 olika nivåer. I nivå 3 bromsar du lätt en fullvuxen lax, kanske en kul grej att prova på.

Vi levererar 2-6:an i bromsnivå 1. Mycket enkel att ändra från höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 2-6 | Kapacitet: WF4F-100m 20lbs | Vikt: 137 gr | Ytterdiameter: 83 mm

PRIS RULLE: 2.715 SEK  NU: 1.901 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 930 SEK  NU: 791 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

F3W 2six

F3W 4seven

Detta är verkligen en allroundrulle vare sig du fiskar harr, öring, gädda, havsöring eller bonefish etc. Storleken är mycket populär. Bromsen är helt underbart mjuk och stark. Med denna rulle i bagaget kan du i princip fiska allt. Vi levererar 4-7:an i bromsnivå 2 .

Mycket enkel att ändra från höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 4-7 | Kapacitet: WF6F-163m 20lbs | Vikt: 148 gr | Ytterdiameter: 95 mm

PRIS RULLE: 2.715 SEK  NU: 1.901 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.060 SEK  NU: 901 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

Flugrulle F3W 4seven

F3W 7ten

En storlek som gör sig bra till snabb fisk. I och med spolens diameter får du hög invevningshastighet. Passar bra till både enhands- och tvåhandsfiske efter havsöring, gädda, lax eller bonefish etc. Den underbara bromsen är att lita på när det verkligen gäller. Rullen sköter sitt och du kan koncentrera dig på att ha kul.

Vi levererar 7-10:an i bromsnivå 3. Mycket enkel att ändra från höger- till vänsterhandsvevning.

Lina: 7-10 | Kapacitet: WF8F-155m 30lbs | Vikt: 183 gr | Ytterdiameter: 108 mm

PRIS RULLE: 2.885 SEK  NU: 2.020 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.145 SEK  NU: 973 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

F3W 7ten

Köp din FW3 i vår officella webbshop

Webbshopen underhålls av samma personal som tillverkar rullarna, allt sker i en och samma byggnad. Vi har alltid ett välfyllt lager av produkter som kan levereras på kort tid.

Officiell webbshop