control
"En ny dimension
av control"

CONTROL Flugrulle

Nu kan du aktivt styra fisken och snabbt som tanken ändra bromstrycket genom handtaget. På det sättet skaffar du dig övertaget som du behöver. Möjligheterna att landa mer fisk ökar markant. De som använder Control inser de stora fördelarna och har svårt att gå tillbaka till ”normala” rullar.

Control Flugrulle

Control Flyreels

Du använder handtaget som broms, ungefär på samma sätt som fotbromsen i en bil. Enkelt och lätthanterat! Vid en första anblick, så liknar Control en konventionell anti-reverse: när fisken rusar så släpper bromssystemet ut linan och veven står stilla. Där slutar likheterna, på en traditionell anti-reverserulle är inte invevningskraften större än den inställda bromsen genom bromsratten.

Control har en unik ”kraftkonverter” som automatiskt ökar bromskraften när man vevar in och omedelbart återställer bromskraften när man slutar att veva. Genom att kombinera maximal invevningskraft med möjligheten att omedelbart kunna sänka kraften när en fisk hoppar, eller gör en plötslig rusning, så minimerar man risken för brustna tafsar, avbrutna spötoppar och chansen att landa fisken ökar drastiskt. ”Kraftkonvertern” har också en inbyggd kraftbegränsning, som hindrar att för stora krafter uppstår.

Med andra ord: när det i stridens hetta gäller på som mest, så uppstår inte det där haveriet som kan förstöra hela dagens fiske. Vi kan inte garantera att du inte tappar drömfisken, men om det händer, så kan vi garantera att det inte beror på rullen.

Hur det fungerar: Den flerskiviga lamellbromsen är en utveckling på våra tidigare system vilket visat sig vara mycket tillförlitliga under extrema situationer. Control har två separata möjligheter att påverka bromsen. Ett sätt är att vrida på bromsratten vilken har min-max inom ett varv. Vidare så kan man även göra en personlig grundinställning av detta område.

Dessutom kan du konfigurera om bromspaketet så det blir exakt som du vill ha bromsen; det är bara att öppna rullen och läsa manualen. En bra bonus funktion! Den stora nyheten är den fighting-broms som påverkas genom handtaget. Genom att föra handtaget bakåt eller framåt får man mer broms, när man sedan släpper handtaget så återgår bromsen omedelbart till det läge som är inställt på bromsratten. Fighting-bromsen är steglös och sträckan min-max är ca 1,5 cm.

Denna broms är mycket enkel att kontrollera, genom att man drar emot en gradvis ökande motkraft i handtaget. Om du använder Control för första gången, rekommenderar vi att du låter en person dra ut linan i olika hastighet och medan du bromsar med handtaget. Då lär du dig känslan fort. Ta gärna stöd med handflatan mot rullhuset när du bromsar. Då får du bättre stabilitet, precis som när du sätter ner hälen när du bromsar bilen.

Den här bromsen reagerar omedelbart på det du gör – och det är precis som det är meningen.
Det är du som har Controlen!

Andra funktioner:
– Control har veven på hussidan. Det eliminerar risken för fingerskador mot roterande spole. Vissa saltvattenraketer kan rusa i hastigheter närmare 100 km/h.

– Helt avtätad och vattentät ner till 100 m, som bonus av att ha veven på spolsidan behövs endast 2 st rörliga tätningar, det minimerar onödig inre friktion. Tillförlitlighet kräver absolut täthet.

– Att ha veven på spolsidan, gör att vi kunnat göra spolbytet väldigt enkelt, utan några andra lösa delar än spolen. Normalt är det komplicerat och tidsödande att byta spole på anti-reverse rullar. Byte mellan höger-/vänstervevning kan utföras med hjälp av den ”steg för steg” beskrivning som finns i manualen.

– Vidare är den allmänna mekaniska känslan på toppnivå, balanserad och mjuk.

Control Flyreels

Bara att veva den är klart beroendeframkallande. För snart 25 år sen, började vi göra stora rullar, kapabla att hantera dom häftigaste fiskar. Med Control, höjer vi nu ribban ännu några steg och ändrar bilden för hur dessa rullar ska vara konstruerade och tillverkade, samt ännu viktigare: hur de ska fungera för att göra flugfisket ännu mera användarvänligt, säkert och effektivt. Den här suveräna funktionerna har vi skapat genom att använda beprövad teknik från L5W-serien – vi har bara tillfört ett fåtal komponenter.

Det är så vi bygger vår teknik, med få komponenter som är individuellt starka och har mer än en funktion. En sofistikerad och tillförlitlig produkt med ett utpräglat industriellt tänk.

Egenskaper:

  • Ny användarvänlig anti-reverse, med fightingbroms genom veven
  • Helt vattentät
  • Saltvatten beständig
  • Temperaturresistent broms
  • Klicker vid utgående riktning
  • Enkelt spolbyte
  • Ändring av vevriktning beskrivet i manualen
  • Min-max inställning inom ett varv på bromsratten
  • Vev placerad på husgavelsida, ur vägen för spole
  • Alla delar avstämda mot varandra, utan svaga länkar i kedjan

Välkommen till vår värld! 

CONTROL 7twelve

Perfekt rulle till det lättare saltvattensfisket eller till älvfiske efter lax, havsöring och steelhead. Rullen ger genom sin vikt också fin balans på kraftigare enhands- och kortare tvåhandsspön. Control-funktionen ger dig överlägsen direktkontakt med fisken under drillningen. Möjligheten att kunna ändra bromsen snabbt och precist är helt unikt för Control-serien.

En unik rulle, som ger dig fullständig Control!

Lina: 7-12 | Kapacitet: WF9F-288m 20lbs | Vikt: 275 gr | Ytterdiameter: 96 mm

PRIS RULLE: 5.100 SEK  NU: 3.672 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.360 SEK  NU: 1.156 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

Control 7twelve Flyreels

CONTROL 8thirteen

Perfekt rulle till saltvattensfisket eller till det tyngre älvfisket efter lax, havsöring och steelhead. Rullen ger genom sin vikt också fin balans på tyngre enhands- och tvåhandsspön. Control-funktionen ger dig överlägsen direktkontakt med fisken under drillningen. Möjligheten att kunna ändra bromsen snabbt och precist är helt unikt för Control-serien.

En unik rulle, som ger dig fullständig Control!

Lina: 8-13 | Kapacitet: WF10F-325m 30lbs | Vikt: 317 gr | Ytterdiameter: 111 mm

PRIS RULLE: 5.315 SEK  NU: 3.827 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.405 SEK  NU: 1.194 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

Control 8thirteen Flyreels

CONTROL 11infinity

Perfekt rulle till de stora saltvattensfiskarna eller till det tyngre älvfisket efter lax, havsöring och steelhead. Rullen har en extra stark broms som passar det tyngsta saltvattens fisket. Control-funktionen ger dig överlägsen direktkontakt med fisken under drillningen. Möjligheten att kunna ändra bromsen snabbt och precist är helt unikt för Control-serien.

En unik rulle, som ger dig fullständig Control!

Lina: 11-∞ | Kapacitet: WF12F-394m 30lbs | Vikt: 347 gr | Ytterdiameter: 121 mm

PRIS RULLE: 5.525 SEK  NU: 3.978 SEK
PRIS EXTRASPOLE: 1.445 SEK  NU: 1.228 SEK
Inkl. moms

Köp i vår webbshop

Control 11infinity

Köp din Control i vår officella webbshop

Webbshopen underhålls av samma personal som tillverkar rullarna, allt sker i en och samma byggnad. Vi har alltid ett välfyllt lager av produkter som kan levereras på kort tid.

Officiell webbshop